2019. február 6., szerda

TBR -február, 2019.

Sziasztok!

Bár már lassan egy hete benne vagyunk a hónapban, a mai bejegyzésben azokat a könyveket fogom sorra venni, amiket februárban tervezek elolvasni. Az előző hónapban 4 volt a kitűzött cél, amit megugrottam, így most 5 könyvet választottam ki. Nem is húzom tovább a szót, kezdjük el.

1. Gail Carriger: Changeless- Változatlan

Az ehavi első olvasmányom, már javában benne is vagyok, és meg kell mondanom, hogy eddig valami hihetetlenül jó. Egyrészről nagyon sok kérdés van benne, amiről találgathat az olvasó, másrészről a humora még mindig "könnyesre-nevetem-magamat"-os. Alexia az eddigi egyik legkedvencebb főszereplőm, nagyon közel érzem magamhoz. A tartalom spoilert tartalmaz, mert ez a sorozat második része (Napernyő protektorátus).

Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet. Elsősorban azért, mert nincs lelke. 
Alexia Maccon, Woolsey grófnéja a kora esti órákban arra ébred, hogy férje – akinek, mint minden rendes farkasembernek, illedelmesen aludnia kellene – teli torokból ordít mellette. Később el is tűnik, egyedül hagyva Alexiát, akinek így egymaga kell megbirkóznia a küszöbén táborozó természetfeletti regimenttel, űzött szellemek seregével és Viktória királynő haragjával. Ám Alexia fel van fegyverezve a legújabb divat szerint készült napernyőjével és harapós modorának egész arzenáljával. Még amikor a nyomozása Skóciába, a rusnya mellények honába sodorja, akkor is résen áll, feltérképezi a farkasfalka belső dinamikáját, ahogy csak egy lélektelen képes rá. 

Sőt arra is tud időt szakítani, hogy megkeresse elkóborolt férjét – ha 
akarja.



2. Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei

Nagyon sokaknál láttam, hogy dicsérik az írót, és egy kihíváshoz gondoltam -kellemeset a hasznossal- elolvasom, hátha én is megkedvelem. a tartalmon kívül nem sokat tudok róla, úgyhogy kíváncsian várom.

Akit foglalkoztat, hogy mi az emberi lét értelme és célja, akit érdekel, hogy miért épült és mi célt szolgált a kínai Nagy Fal, Stonehenge és a Kreml, aki tudni szeretné, hogyan lehet üdvözülnie annak a milliárdosnak, aki puszta kézzel megfojtja legjobb barátját, és megerőszakolja majdani szerelmét, akinek fia kék madárrá képzi át magát, mert a boldogságot csak így tudja birtokba venni, az tartson Vonneguttal, a groteszk mese nagyszerű mágusával. Vonnegut remekművének szereplői a tér és idő titkos korlátain áttörve érik el a lelki béke katartikus boldogságát, de a mulatságos, felemelő és elképesztő történet olvasója is részese lehet a vonneguti üdvözülés torokszorító élményének.





3. John Green: Teknősök végtelen sora

Ki nem hallott már a Csillagainkban a hibáról? Na, ugye. Nem csak az, hanem az Alaska nyomában és a Papírvárosok is nagyon elnyerte a tetszésemet, így ezt is szeretném mindenképpen elolvasni. Egyébként imádom a borítót, ebben a kiadásban egyszer meg szeretném szerezni az összes megjelent kötetet. Mármint a többi könyvnek a Helikonos kiadásait, na. Értitek.


 A tizenhat éves Azát sosem hozta igazán lázba a szökevény milliomos, Russel Pickett utáni nyomozás, de miután százezer dolláros pénzjutalom forog kockán, legjobb és legvakmerőbb barátnőjével, Daisyvel buzgón kutatni kezd utána. Együtt próbálják megtalálni az utat először is Pickett fiához, Davishez. Aza minden erejével igyekszik. Próbál jó gyerek, jó barát, jó tanuló és még jó detektív is lenni, miközben sötét belső gondolatai spirálként tekerednek köré. John Green, az Alaszka nyomában, a Katherine a köbön, a Csillagainkban a hiba, és Papírvárosok díjnyertes szerzőjének várva várt új könyve kíméletlen őszinteséggel meséli el Aza történetét. A Teknősök végtelen sora ragyogó regény szerelemről, akaraterőről és egy élethosszig tartó barátságról.



4. Ally Condie: Crossed - Összefonódva

Na, ennek a trilógiának az első részével nem voltam elégedett, de nagyon nem. Disztópiát vártam, némi romantikával, ehelyett romantikát kaptam, némi disztópiával. Pedig szerintem annyira érdekes lenne a Társadalom összetett hátterét szétbontogatni, és megismerni, de erre nem sok lehetőséget kapunk. A főszereplő, Cassia meg aztán végképp nem lopta be magát a szívembe, egy egekig magasztalt semmilyen lány. Kyt, a főszereplő fiút viszont nagyon megkedveltem, emiatt pedig folytatni fogom a sorozatot. Mivel ez is második rész, a tartalom spoilert tartalmaz. 

A ​TÁRSADALOM HATÁRAIN KÍVÜL MÁS TÖRVÉNYEK URALKODNAK
A bizonytalan jövővel dacolva Cassia elindul, hogy felkutassa Kyt, akire biztos halál vár a Külső Tartományokban zajló háborúban. Hamarosan kiderül, hogy a fiú megszökött a katonai táborból, és a fenséges, de veszélyes kanyonokban talált menedéket. A vadregényes határvidéken teljesen más az élet, ráadásul úgy tűnik, minta lázadás szerveződne a Társadalom ellen. Bár Cassia mindent feláldoz azért, hogy együtt lehessen Kyjal, Xander most is képes meglepetéseket okozni, és a maga javára fordítani a játszmát.
A Matched trilógia várva várt következő részében Cassiát és Kyt a Társadalom peremvidékére veti a sors. Váratlan események, találkozások és összefonódások teszik minden eddiginél tekervényesebbé útjukat. A történetet Cassia és Ky felváltva mesélik el, egyes szám első személyben.


5. Kohta Hirano: Hellsing 2.(angol)

Az előző hónapon felbuzdulva meg kellene tartanom, hogy olvasok mangákat, angolul. Nekem sem árt, és másnak se. A Hellsing az elsődleges, de még az is megeshet, hogy egy Fairy Tail is becsúszik mellé (van magyar fordítása is, ide annak a tartalmát másolom be, bár ennek nem olyan pontos a leírása).

A Hellsing egy veszett tempóban pörgő, kíméletlenül vicces és véres vámpírtörténet, csópa póz és coolness – Bram Stoker óta a legjobb dolog, amit az ájszaka urairól írtak!

A Hellsing Királyi Protestáns Lovagrend az Angol Korona évszázados szervezete – egy család, amelynek a feladata a birodalom védelme a természetfeletti és istentelen veszedelmektől. A lovagrend lelke Sir Integra Wingates Hellsing, legfőbb fegyvere pedig Alucard, a szervezet szolgálatában álló titokzatos ősvámpír, valamint – újabban – Seras Victoria, egy balul elsült bevetésen született vámpírlány.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést, nézz vissza legközelebb is. Ha gondolod, írd meg a véleményed 1-1 könyvről, vagy, hogy Te mit szeretnél elolvasni.

Ölel, 
aszk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése